De leukste winkelstraat van Nederland

Vrijdag 31 januari 2014 is bekend gemaakt dat Winkelgebied Raadhuisstraat & Binnenweg zich een jaar lang ‘Leukste winkelstraat van Nederland’ mag noemen. Als gemeente Heemstede zijn wij natuurlijk ook heel trots op dit geweldige resultaat en feliciteren de winkeliers dan ook van harte!

Op www.nlstreets.nl staat het volgende:

Het winkelend publiek heeft de RAADHUISSTRAAT & BINNENWEG in Heemstede tot leukste winkelstraat verkozen. NLstreets nomineerde drie maanden geleden ruim 65 winkelstraten verspreid over heel Nederland. Criteria hierbij waren onder meer de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling van de straat, maar vooral ook de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers. Het eindoordeel liet NLstreets over aan het winkelend publiek. Ruim 15.000 mensen stemden op hun favoriete winkelstraat en winkel van Nederland 2013.

Heemstede is zo'n plaats waar je nog heerlijk op je gemakje kunt winkelen. Massale ketens zoeken hun plekje elders en daarom is er plek voor veel zelfstandige ondernemers die staan voor persoonlijke service, klasse en originele speciaalzaakjes. Het centrum doet nostalgisch aan, er hangt een sfeer van dorpse gezelligheid.