3 AANNEMERS BIJ DE HEMELPOORT

Er staan 3 aannemers bij de hemelpoort; een Nederlander een Belg en een Duitser.
Zegt Petrus tegen hen: "Heren voordat u hier naar binnen mag, moet ik jullie toch nog iets vragen.
God wil graag dat er na al die eeuwen iets aan de hemelpoort wordt gedaan; wat moet dat volgens jullie kosten? Nou, zeggen die heren, we willen eerst weten wat er moet gebeuren.

Oké, zegt Petrus, er moet een nieuw kozijntje in en wat nieuwe bestrating. Petrus laat de Belg bij zich komen om een prijsje in te dienen. Nou, zegt de Belg, ik doe het voor  3000. Zo!, roept Petrus, en hoe kom je zo aan dat bedrag? Ach, zegt de Belg, dat is 1000 voor het materiaal, 1000 voor de arbeid en 1000 voor in de broekzak. Petrus roept de Duitser erbij en vraagt hem hetzelfde. De Duitser noemt ook een prijsje: 6000.
Hoe kom je daar nou bij? vraagt Petrus. Zegt de Duitser: 2000 voor het materiaal, 2000 voor de arbeid en 2000 voor in de broekzak. Petrus denkt bij zichzelf, dan die slimme Nederlander maar, die zal het wel beter weten.

De Nederlander komt bij Petrus staan en Vermeld niet eens te hoeven kijken, hij weet het allemaal al. Oké, zegt Petrus, en wat is jouw prijs dan? 9000 zegt de Nederlander. Petrus snapt er helemaal niets meer van en vraagt: Hoe kom je dan aan die prijs?
Zegt de Nederlander: "Dat is heel simpel:  3000 voor jou,  3000 voor mij, en we laten die Belg het werk doen.