BELPAPEGAAI

Een man merkte dat de laatste tijd zijn telefoonrekening steeds maar hoger werd en uiteindelijk exorbitante proporties aannam. Hij vreesde dat iemand stiekem van zijn telefoon gebruikmaakte als hij naar zijn werk ging, dus op een dag verliet hij zijn huis om even later behoedzaam terug te sluipen en voorzichtig naar binnen te gluren.

Wie schetst zijn verbazing als hij godbetert zijn papagaai aan de telefoon ziet, bellend naar de Amazone en andere tropische oorden. Woedend rent hij naar binnen,rukt de papagaai de telefoon uit zijn vlerk, rukt tevens enkele veren uit zijn lijf en spijkert hem op een plank vast, de dierenbeul! "Als je je leven gebeterd hebt zal ik erover denken je weer vrij te laten" brult hij, het huis verlatend.

Arme papagaai, wenend van de spijt en de pijn. Kijkt door het raam naar het huis van de buren en ziet een Christusbeeld aan de muur hangen. "Hee,wie ben jij ?" vraagt hij. "Ik ben Jezus, de Zoon van God". "En hoelang hang jij al aan die spijkers?".Jezus antwoordt: "zo`n twee duizend jaar". "Nee toch, ongelooflijk, wat moet jij dan enorm veel gebeld hebben!!"