Feministen


Tijdens een bijeenkomst van feministen wordt gevraagd of er nog vrouwen zijn die iets uit eigen ervaring willen vertellen.Er staat een vrouw op en loopt naar de microfoon: Ik heet Truus en ben 24 jaar getrouwd met Jan. Ik streek gedurende al die jaren trouw zijn overhemden maar had daar geen zin meer in!

(daverend applaus uit de zaal)

Ik zei vorig jaar: Jan, strijk jij die overhemden zelf maar. Ik heb er geen zin meer in.

(weer luid geklap uit de zaal)

De 1e dag zag ik niets veranderen. De 2e dag ook niet, maar............. op de 3e dag stond Jan zijn overhemden zelf te strijken.

(de zaal staat op zijn kop van enthousiasme )

Een tweede vrouw loopt naar de microfoon: Ik heet Babs en ben 10 jaar getrouwd met Pieter. Pieter heeft enorme zweetvoeten en om de lucht eruit te krijgen moeten de sokken met op hand gewassen worden met Soda. Ik had daar geen zin meer in!

(luid gejuich en gejoel uit de zaal)

Ik zei tegen Pieter: was jij die stinksokken van je zelf maar voortaan! De 1e dag gebeurde er niets, de 2e ook niet.........maar............op de 3e dag stond Pieter mooi
zijn eigen sokken te wassen.

(de wave wordt ingezet)

Een klein Marokkaans vrouwtje grijpt de microfoon: Ik geet Fatima en ik 5 jaar getraut met Mohammed. Mohammed wil elk dach cous-cous eet. Ik altijd for hem gekook, maar gad gen sin meer en sjeg: as jij wil eetcous-cous, ga maar lekker selluf maak.

(de zaal is niet meer te houden )

De 1e dag ik sjie niks, de 2e dag ik sjie niks...............
maar..........de 3e dag ik weer sjie klain beetje met linker og………!