Vishaakje


Een jong ventje uit Groningen verhuist van het platteland naar Amsterdam. Hij besluit een baantje te zoeken bij een groot warenhuis.

Heb je ervaring met verkopen ?", vraagt de manager. Ja hoor, zegt het ventje, in Groningen verkocht ik koeien op de beestenmarkt.

De manager mag het knulletje wel en besluit hem de baan te geven. Je mag morgen beginnen en aan het eind van de dag kom ik wel even vragen hoe het gegaan is.

De eerste dag was een zware dag. Het ventje heeft aan het eind van de dag het zweet van zijn voorhoofd lopen. De baas komt naar hem toe en vraagt hoe het gegaan is.

Nou het ging best aardig, zegt het mannetje. Hoeveel verkopen heb je gehad ?, vraagt de manager.

Eentje, antwoordt de knul.

Eentje ?, zegt de manager verbaasd, de meeste verkopers zitten aan de 20 tot 30 verkopen per dag.

Voor hoeveel heb je verkocht dan?

Voor EUR 89.431,27, zegt het ventje.

De ogen van de manager rollen van verbazing bijna de grond op. Wat heb je die klant verkocht dan ?

Nou, zegt ie, eerst verkocht ik hem een klein vishaakje, daarna een middelgrote vishaak en als laatste een grote vishaak. Toen heb ik de man een complete visuitrusting verkocht. Toen vroeg ik de man waar hij wilde gaan vissen. De man antwoordde dat ie bij zee wilde vissen. Ik heb toen voorgesteld of een klein bootje niet handig zou zijn voor op zee. Dus verkocht ik hem die Twin Engine Power Craft plus trailer, die op de vierde verdieping staat. De man zei dat zijn Fiat Uno dat waarschijnlijk niet zou kunnen trekken, dus toen heb ik de man meegenomen naar de auto-afdeling en heb hem er de 4 X 4 Landcruiser bij verkocht.

De baas luistert het hele verhaal aan en zegt: dus je vertelt me nu, dat er een man binnenkwam voor een klein vishaakje en die heb je een boot en een auto verkocht?

Nee, zegt de verkoper, hij kwam voor een doos tampons. En toen heb ik gezegd , Joh je weekend kan toch niks meer worden, waarom ga je niet lekker vissen?