DOWNLOAD
Wie na lezing van de problematiek dacht hier een prachtig programma in Excel te kunnen downloaden om er zelf mee aan de slag te gaan moet ik teleurstellen. Niet echter degenen die het vreselijk druk hebben en de oplossing van hun vraagstuk graag aan mij overlaten.
start
problems
bridge
golf
help
solution
organise
related links
download
De eerste versies van het programma stuurde ik in het verleden gratis op. Maar dat resulteerde vaak in een eindeloze vragenreeks via de mail omdat de ontvanger de gebruikershandleiding ofwel niet had gelezen of deze niet goed had begrepen. Dat kostte mij veel te veel tijd.

Daarbij: macro's (in VisualBasic geschreven code om taken te automatiseren) hebben in Excel de nare eigenschap dat zij al snel vastlopen bij een verkeerde input of als onbedoeld rijen en/of kolommen worden verwijderd of ingevoerd. En helaas is dat in Excel niet optimaal te beveiligen. Inmiddels bevat het programma circa 90 macro's, tesamen circa 9000 coderegels; uitgeprint ongeveer 150 A4-tjes. Bij een onverwachte knijploper ben ik dus wel even bezig met foutzoeken.....

Om bovenstaande reden ben ik eind 2016 gestopt met het vrijgeven van het programma en tegelijkertijd begonnen met het bouwen van deze website. Met het online zetten van deze materie zullen de meeste vraagtekens rond het Running Dinner nu wel zo'n beetje van een antwoord zijn voorzien.

Blijft natuurlijk de vraag:

how

HOE KOM IK AAN EEN OPLOSSINGSMATRIX ??

Onder de rode knop hierboven bevindt zich een invulformulier (Excel) dat u (op pc) kunt downloaden. Als u niet over het programma Excel beschikt laat het mij dan even weten (blauwe helpknop op eerste kolom).

Het invulformulier bevat alle noodzakelijke informatievragen welke ik nodig heb om het programma te laten draaien.

Na ontvangst van die informatie draai ik het programma voor de oplossing. De kosten voor deze inspanning, waaronder begrepen de produktie van de noodzakelijke loopbriefjes voor de deelnemers (zie organisatie), alsmede ondersteuning bij het proces bedragen niet meer dan de kosten voor een goede fles whiskey. Dit luttele bedrag staat niet in verhouding tot de tijd welke ik eraan besteed en bespaart u bovendien een hoop gepuzzel en hoofdpijn. Dat laatste (hoofdpijn) is zeker het geval bij de apps welke momenteel rondzingen op internet over dit onderwerp.