organisatie Running Dinner


De meest populaire vorm van een “Running dinner” is die waarbij in principe alle deelnemers een menugang verzorgen van een 2, 3 of 4 gangen diner. Roulatie kan zowel in koppels/partners als individueel

Tafelbezetting. Deze is afhankelijk van het aantal menugangen, deelnemers en de gewenste vrijstellingen. Bij een 3-gangen diner voor koppels is de gemiddelde tafelbezetting 6 personen (incl. gastheer/vrouw)

Bij voldoende inschrijvingen kunnen deelnemers ook worden vrijgesteld van een gerecht. Hierbij kan ook gedacht worden aan de deelnemer die een borrel vooraf of de nazit wil organiseren.

Organisatie Running Dinner

Verrassingselement is het grootst als de deelnemers van tevoren niet weten bij wie/op welk adres zij de gerechten nuttigen en met welke andere gasten zij daar aan tafel zitten. Uiteraard mogen deelnemers niet 2x met elkaar aan tafel zitten. Er wordt ook rekening gehouden met tafelschikkingen in het verleden.

Wensen van deelnemers.

Van tevoren mogen deelnemers een voorkeur voor een menugang (voor-,hoofd- of nagerecht) opgeven en ook een evt. maximaal aantal gasten (bij een gemiddelde tafelbezetting van 3 koppels kunnen ook tafelbezettingen van 8 pers. voorkomen).

Uitvoering.

Naast de hierboven genoemde wensen geven deelnemers behalve hun naam en adres ook op of zij inschrijven als koppel/partners of als individu. In een “koppelsettting” kunnen ook individuele deelnemers worden toegevoegd. Desgewenst kunnen daaruit gelegenheidskoppels worden gevormd. Tot slot geven deelnemers nog op of zij ergens allergisch voor zijn. De betrokken gastvrouw/heer wordt daarover vooraf geinformeerd.

Alle deelnemers krijgen vooraf te horen of zij al of niet een menugang dienen te verzorgen, hoeveel gasten zij daarbij krijgen (geen namen), en of er evt. een gast bij zit met een allergie voor bepaalde gerechten/ingredienten. Ook dienen de gastvrouwen/heren rekening te houden met de starttijden van de menugangen. Laat hen daarbij ook rekening houden met de (loop)afstand tot de adressen voor de volgende menugang.

Organisatie Running Dinner

Uitvoering (vervolg).

Indien het Running Dinner op een centraal adres met een borrel wordt geopend, of afgesloten met een nazit/koffietafel, dienen ook daarvan de tijdstippen en adressen vooraf te worden meegedeeld.

Loopbriefjes.

De borrel vooraf is een mooie gelegenheid om aan alle deelnemers in gesloten envelloppe de looproute (adres) voor het voorgerecht te geven; de gastvrouwen/heren die deze menugang verzorgen uiteraard uitgezonderd. Dezen en ook degenen die een hoofdgerecht verzorgen krijgen een gesloten envelloppe mee welke pas na afloop van hun gerecht geopend mag worden. Daarin zitten de loopbriefjes voor het volgende gerecht van allen die bij hen aan tafel zitten. Op deze manier blijft het verrassingselement het grootst.

breugheliaansnaar de downloadpagina voor assistentie