PROBLEMATIEK (2)
aantal deelnemers, individueel, koppels, gemengde samenstelling, aantal dinergangen, voorkeursgerechten, max.aantal gasten, roulatie per koppel, roulatie individueel, vrijstellingen, borrel vooraf, koffie achteraf, loopbriefjes maken, communicatie, allergieƫn, dieetwensen, blokkades, tafelbezettingen in verleden, onverwachte afzeggingen, etc..
start
problemen
bridge
golf
help
solution
organise
related links
download
Probleem: gerechtenverdeling

Niet altijd is het aantal gastheren een veelvoud van het aantal gerechten. In die gevallen is het aantal gerechtsgangen niet evenredig verdeeld; en is het aantal gasten ook niet overal gelijk. Zorg er voor dat dan het aantal hoofdgerechten altijd groter of gelijk is aan het aantal voorgerechten of desserts. Daarmee worden de gastheren van de hoofdgerechten ontzien wat betreft aantal gasten aan tafel. Bij een voorgerecht of een dessert is een wat groter aantal gasten vaak geen probleem.

Probleem: gemiddelde tafelbezetting

In de derde kolom onderaan de formule voor de berekening van een gemiddelde tafelbezetting. Bij een 3-gangen Running Dinner voor koppels, waarbij alle koppels een gerecht krijgen, is dat gemiddelde altijd 6; dus alle gastheren/vrouwen hebben 4 personen te gast (2 koppels).
Als wel alle koppels een gerecht krijgen maar het aantal hosts is geen veelvoud van het aantal menugangen dan zal het aantal gasten aan tafel per host variƫren (plus/min 1 koppel).

Het aantal gasten aan tafel zal oplopen als er deelnemers van een gerecht worden vrijgesteld. De kans dat men elkaar 2x tegenkomt wordt dan echter wel groter. Met behulp van Q (zie formule) kan dat worden berekend. Omslagpunt ligt bij Q=1. Daar onder is geen oplossing mogelijk.

Conclusie:

headbanging